Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, het tweede recept van Ray!

Één gehaktbrood voor vier personen.

Ingredients
1 kg rundergehakt
150 g fijngesneden spek
1 ui fijngehakt
1 versnipperde wortel
6 eetlepels gehakte peterselie
1 xl ei of 2 medium eieren
1 kopje gedroogde broodkruimels
4 eetlepels Franse mosterd
4 eetlepels Worchester-saus
15 eetlepels tomatenketchup
Zout en peper
1 eetlepel uienpoeder
4 eetlepels olijfolie

Bak het spek in een koekenpan totdat het begint te verkleuren en het vet zich afscheidt, giet het overtollige vet af, voeg ui en wortels toe. Sauteer dit tot de uien helder worden en zacht zijn, haal van het vuur en roer de peterselie erdoor, laat het mengsel een beetje  afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden .

Meng het rundergehakt met alle andere ingrediënten in een grote mengkom (bewaar de helft van de ketchup, het uienpoeder en de olijfolie voor de glazuurlaag) voeg het uienbaconmengsel toe en meng alles goed samen met de hand. Neem een ​​theelepel van het mengsel en wikkel het in plastic folie en doe dit in de magnetron gedurende 15 tot 20 sec. om te proeven of het vlees op smaak is. Vorm één lang brood van het mengsel en plaats het op een met papier bedekt bakblik.

Maak glazuur van de overgebleven ketchup, uienpoeder en olijfolie. Gooi de 3 ingrediënten bij elkaar en verwarn deze op een laag vuur in een kleine sauspan. Klop samen tot het een dikkere glazuur wordt, en giet dit over het gehaktboord. Plaats het gehaktbrood voor 45 minuten in de oven. Laat het daarna gedurende 10-15 minuten afkoelen voordat je het snijdt. Snij er daarna plakken van om te gebruiken op een sandwich.

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s Recipe van deze maand! Een overheerlijke Melanzane alla parmigiana!

Ingredients:
5 aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje verse basilicum
1/2 bosje verse oregano
olijfolie
zout, peper
klein blikje tomatenpuree
blik tomatenblokjes (800 gr)
250 gr mozzarella
50 gr pecorino

 

Recipe:
Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Bestrooi ze met een beetje zout. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart. Ris de oregano van de steeltjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee voor ca. 2 minuten. Voeg de oregano en basilicumsteeltjes toe, ook even meebakken. Tomatenblokjes erbij met wat peper en zout en verwarm de saus 10 minuten op een laag vuur. Verhit olie in een 2e pan en bak de plakken aubergine in ca 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakken, rasp de pecorino. Proef of de tomatensaus voldoende op smaak is, anders voeg je naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Schep een flinke lepel saus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over, bestrooien met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje saus over. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn. Eindig met aubergine en bestrooi deze nog eens rijkelijk met pecorino. Verwarm de Parmigiana di melanzane ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat het een beetje afkoelen voor je hem aansnijdt.

Et voila!

Eet smakelijk!