Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s recipe van deze maand! De heerlijke Filled Sweet Red Peppers !

Ingredients
4 grote stevige paprika’s (halveer en verwijder de pitten)
1 middelgrote ui (in stukjes)
1 middelgrote wortel (versnipperd)
1 groene paprika (in stukjes)
2 teentjes knoflook (in stukjes)
450 – 500 gr rundergehakt
2 kopjes gekookte rijst
1 blikje met stukjes tomaat
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel gemalen zwarte peper
½ theelepel zout
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde oregano
1 grote eetlepel Dijon mosterd
2 eetlepels worchestersaus
Olijfolie
Zout
Peper

Recipe
Verwarm de oven voor op 180OC. Leg de rode paprika’s in een (met bakpapier beklede) ovenschaal of grote pan. Besprenkel de paprika’s met olijfolie, zout en peper en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze hierna uit oven en laat ze weer op kamertemperatuur komen terwijl je de vulling van de paprika’s maakt.

Sauteer de groene paprika’s, ui, wortel en knoflook in een grote koekenpan. Voeg een beetje zout en peper toe, haal de koekenpan van het vuur en laat dit even afkoelen.

Voeg in een grote kom het gehakt en de overige kruiden toe, samen met de mosterd, worchestersaus en de gesauteerde groente met rijst. Mix dit alles goed door elkaar.

Verdeel de vulling over de rode paprika’s. Verdeel hierna de gehakte tomaten over de gevulde paprika’s en besprenkel met nog wat zout, peper en olijfolie. Bak de paprika’s af bedekt met folie (zonder de paprika’s aan te raken) in de oven voor gedurende 20 minuten. Verwijder hierna de folie en bak de paprika’s nog voor een extra 10-15 minuten in de oven, totdat ze een beetje bruin worden. Verwijder de paprika’s hierna uit de oven en laat ze rusten voor 10-15 minuten voor je het gaat serveren.

En dan zijn je Filled Sweet Red Peppers klaar!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, een nieuw recept van Ray!

New York Style Cheese Cake

Ingredients voor de korst
150gr San Francisco crackers (breek of kruimel de crackers in een keuken machine tot dat ze er uit zien als broodkruimels)
75gr ongezoute gemengde noten (breek of kruimel deze net als de crackers)
60 gr suiker
5 gr gesmolten boter
2 theelepels kaneel
1 theelepel nootmuskaat

Ingredients voor de vulling
900gr roomkaas
225gr suiker
3 eetlepels bloem
2 theelepels vanilla extract
De schil en sap van 1 gote citroen
4 grote eieren
280gr zure room

Recipe
Om te beginnen is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng nu alle ingrediënten samen voor de korst en druk dit plat op de bodem van een grote springvorm. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de korst voor 12-15 minuten tot dat hij een kleurtje krijgt. Haal de korst uit de oven en laat deze dan even afkoelen.

Klop de roomkaas in een grote kom, met een mixer, tot een glad mengsel. Voeg dan de suiker, vanille extract, citroen en bloem toe. Mix deze ingrediënten ook tot een glad geheel. Voeg dan de eieren (2 tegelijk) en de zure room toe en mix dit alles tot een goed geheel.

Giet de vulling dan over de afgekoelde korst en bak de cheesecake in een voorgewarmde oven (van 170 graden) voor 40-50 minuten. Bak de cheesecake tot dat de vulling opgestijft is.

Laat de cheesecake goed afkoelen voor je hem aansnijd.

Enjoy !

Tip. Plaats een kleine pan met water in de oven tijdens het bakken. Dit zorgt ervoor dat de cheesecake vochtig blijft en niet te veel gaat barsten.

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Een nieuwe Ray’s Recipe! Start het jaar gezond met het recept voor deze healthy smoothie!

Ingredients
Ongeveer 15 aardbeien
1 banaan
2 sinaasappels
1/2 eetlepel honing
2 glazen ijsklontjes

Recipe
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes, verwijder de schil van de banaan en de sinaasappels en snij het fruit in parten. Doe het gesneden fruit in de blender en voeg de honing toe, mix dit tot een glad geheel. Vervolgens voeg je de ijsklonten toe, mix dit nog een keer tot het een egale massa is geworden. Wanneer de ijsklonten te groot blijven kan je er eventueel wat water bij doen zodat de ijsblokjes wat sneller smelten en makkelijker mixen. Serveer in een groot glas. Enjoy!

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, het tweede recept van Ray!

Één gehaktbrood voor vier personen.

Ingredients
1 kg rundergehakt
150 g fijngesneden spek
1 ui fijngehakt
1 versnipperde wortel
6 eetlepels gehakte peterselie
1 xl ei of 2 medium eieren
1 kopje gedroogde broodkruimels
4 eetlepels Franse mosterd
4 eetlepels Worchester-saus
15 eetlepels tomatenketchup
Zout en peper
1 eetlepel uienpoeder
4 eetlepels olijfolie

Recipe
Bak het spek in een koekenpan totdat het begint te verkleuren en het vet zich afscheidt, giet het overtollige vet af, voeg ui en wortels toe. Sauteer dit tot de uien helder worden en zacht zijn, haal van het vuur en roer de peterselie erdoor, laat het mengsel een beetje  afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden .

Meng het rundergehakt met alle andere ingrediënten in een grote mengkom (bewaar de helft van de ketchup, het uienpoeder en de olijfolie voor de glazuurlaag) voeg het uienbaconmengsel toe en meng alles goed samen met de hand. Neem een ​​theelepel van het mengsel en wikkel het in plastic folie en doe dit in de magnetron gedurende 15 tot 20 sec. om te proeven of het vlees op smaak is. Vorm één lang brood van het mengsel en plaats het op een met papier bedekt bakblik.

Maak glazuur van de overgebleven ketchup, uienpoeder en olijfolie. Gooi de 3 ingrediënten bij elkaar en verwarn deze op een laag vuur in een kleine sauspan. Klop samen tot het een dikkere glazuur wordt, en giet dit over het gehaktboord. Plaats het gehaktbrood voor 45 minuten in de oven. Laat het daarna gedurende 10-15 minuten afkoelen voordat je het snijdt. Snij er daarna plakken van om te gebruiken op een sandwich.

Gezond

Ray’s Recipe

Eat your heart out

Daar is hij dan, Ray’s Recipe van deze maand! Een overheerlijke Melanzane alla parmigiana!

Ingredients:
5 aubergines
1 ui
2 teentjes knoflook
1 bosje verse basilicum
1/2 bosje verse oregano
olijfolie
zout, peper
klein blikje tomatenpuree
blik tomatenblokjes (800 gr)
250 gr mozzarella
50 gr pecorino

Recipe
Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een 1/2 cm dik. Bestrooi ze met een beetje zout. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en houd de blaadjes apart. Ris de oregano van de steeltjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak zachtjes mee voor ca. 2 minuten. Voeg de oregano en basilicumsteeltjes toe, ook even meebakken. Tomatenblokjes erbij met wat peper en zout en verwarm de saus 10 minuten op een laag vuur. Verhit olie in een 2e pan en bak de plakken aubergine in ca 5 minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Snijd de mozzarella in plakken, rasp de pecorino. Proef of de tomatensaus voldoende op smaak is, anders voeg je naar smaak nog wat extra peper en zout toe. Schep een flinke lepel saus in een ovenschaal en leg er een laagje aubergine op. Verdeel hier mozzarella en pecorino over, bestrooien met basilicumblaadjes en schep er weer een laagje saus over. Herhaal dit tot alle ingredienten op zijn. Eindig met aubergine en bestrooi deze nog eens rijkelijk met pecorino. Verwarm de Parmigiana di melanzane ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Laat het een beetje afkoelen voor je hem aansnijdt.

Et voila!

Eet smakelijk!